Meillä on alkamassa projektityöskentely koulussa. Projekti liittyy kevään teemaan, eli käytettävyyteen ja asiakaskokemuksiin. Ensinnäkin tehtävänämme on pohtia ja miettiä millainen olisi oma unelmien projektitoimeksianto. Mihin/millaiseen yritykseen sen haluaisi toteuttaa ja mikä se konkreettisesti tehtävä työ olisi.Projekti toteutetaan 2-4 hengen ryhmissä. Mikäli toimeksianto ei ole aivan täysin eparealistinen, tarkoitus olisi myös ottaa yhteyttä kyseiseen yritykseen, myydä itsensä ja ideansa heille ja päästä toteuttamaan projekti. Tarkoituksena on tarjota omaa osaamistaan yritykselle niin, että he hyötyvät siitä ja mahdollisesti voivat parantaa ja kehittää toimintaansa saatujen tulosten perusteella.

Itse en osaa sen kummemmin eritellä yritystä tai sitä unelma toimeksiantoakaan, mutta jotain sellaista haluaisin päästä tekemään, missä voi toteuttaa itseään ja hyväksi käyttää omaa aikaisempaa ja nyt ammattikorkeassa saatua osaamista. Ruokapuoli ei kiinnosta minua juuri ollenkaan, mutta toimitilapuoli ja matkailu sen sijaan kiinnostaa, eli toimeksiantoni haluaisin jompaan kumpaan noista jälkimmäisistä aloista. Mielekäs toimeksianto olisi lisäksi mielenkiintoinen, eikä missään nimessä semmonen "pakkopullaprojektityö". Mielenkiintoinen projekti antaisi motivaatiota, ja kun motivaatio on kohdillaan, työtä jaksaa tehdä ja siihen jaksaa panostaa enemmän. Panostus ja tekeminen taas heijastuisi työn lopputulokseen, ja työnlopputulos saattaisi tuoda lisää toimeksiantoja yritykseltä tai vaikkapa työmahdollisuuksia. Jokatapauksessa onnistunut työ avaisi uuden portin työelämää ajatellen ja näyttäisi hyvältä myös esimerkiksi ansioluettelossa.

Vaikka olenkin pohtinut projektia ja mahdollista unelma toimeksiantoa, itselläni ei vielä ole ollenkaan selvät sävelet sen suhteen, mutta tänään keskusteltuani ohjaajan kanssa asiasta se kamala taakka harteilta tipahti pois lähes kokonaan. En siis olekkaan ihan pulassa vaikka vielä kuljenkin ryhmättä ja vähän epävarmana kaikesta. Huomenna kaikki selviää ja opettaja sanoikin ettei kukaan lähde koulusta ilman projektia saati ryhmää. Huomista innolla siis odottaen :)