Kirjoitan nyt viimeisestä viikkotehtävästämme, jossa pitää pohtia vanhoja aiheitamme projektin näkökulmasta. Aiheita siis ovat sosiaaliset mediat, käytettävyys, asiakaskokemus.

Mahdollinen projektimme (vielä siis vasta projektisuunnitelma) perustuu asiakasmatkaan, joka on tiukasti kytköksissä käytettävyys -teemaan. Menemme havainnoimaan jotakin Caribian 994-hallissa järjestettävää tapahtumaa, kiinnitämme huomiota tilan käyttöön, kuten tilojen sopivuuteen tapahtuman järjestämisessä, tekniikan toimivuuteen, liikkuvuuden helppouteen ja yleiseen tilojen toimivuuteen. Haastattelemalla sekä henkilökuntaa että asiakkaita saamme eri näkökulmaa tapahtumaan ja tiedämme millainen asiakaskokemus vieraille syntyy. Näiden pohjalta onkin yksityiskohtaisempaa lähteä tekemään raporttia kun näkökulmia on useampia. Projektissa voisi myös pohtia sosiaalisten medioiden roolia tapahtumassa esim. markkinoinnissa ja sisäisissä järjestelyissä.

Miten toimeksiantaja sitten hyötyy projektistamme. Havainnomme tapahtuman toimivuutta opitumme avulla joka on kuitenkin ajankohtaista tietoa restonominäkökulmasta. Autamme Caribiaa vielä paremman tapahtuman järjestämiseen jatkossa sekä erittelemme konaisuuden hyvät että kehitettävät puolet. Itse projektiryhmämme saa toimeksiannosta projektityöskentelykokemusta, tosielämän kokemusta työskentelystä oikean toimeksiantajan kanssa ja tietysti kontakteja työelämään.

Kuitenkin jos Caribia ei päätä lähteä mukaan projektiimme niin yritämme toteuttaa sen jossain muussa yrityksessä tai sitten toteutamme B suunnitelmamme, jossa lähdemme pohtimaan jonkin marata-alan yrityksen henkilökunnan hyvinvointia. Toivomme kuitenkin että asiakasmatka johonkin tapahtumaan toteutuisi vaikkei se sitten olisikaan Caribian 994-hallissa. 

Koemme ryhmässä että oikean toimeksiantajan hankinta ei ole helppo juttu ollenkaan, varsinkaan jos kontakteja ei löydy. Itseltäni löytyy kontakteja ravitsemispuolen yrityksiin mutta kun kerran matkailupuoli kiinnostaa enemmän niin koen sen järkevämmäksi ympäristöksi projektin toteutukseen. Onneksi kuitenkin ryhmässämme löytyy yksi kontakti matkailupuolellekin. Nyt ei kun vastausta odottelemaan.

Suvi